Veel gestelde vragen

Kan mijn hond worden behandeld als ze loops is?

Ja dat kan. Meld U het van tevoren wel altijd even, omdat we er dan rekening mee kunnen houden (i.v.m. andere honden).

Mag ik mijn ruwhaar/plukhond laten scheren?

Plukken is voor de ruwhaar de beste oplossing. Als de vacht hier (plaatselijk) niet geschikt voor is, of als de (oudere of zieke) hond zo’n lange behandeling niet meer aankan, wordt in overleg met U een andere techniek gekozen, bijvoorbeeld scheren of knippen.
Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen om uw hond te laten scheren omdat u hem voor langere tijd kort in de vacht wilt hebben.

Mag ik mijn hond wassen voor de trimbehandeling?

Plukhonden kunt u beter niet wassen voor de behandeling.

Ik heb een afspraak staan bij de trimsalon en m’n hond heeft vlooien: Wat nu?

Altijd even melden bij de trimsalon omdat wij dan ervoor kunnen kiezen om de hond eerst in bad te doen met vlo-dodende shampoo.

Worden bij mijn hond de anaalklieren uitgedrukt bij de trimsalon ?

Nee..!!   Alhoewel dit nog veel gedaan word, is het zomaar uitdrukken van anaalklieren beslist niet nodig, en zelfs zéér onverstandig. Bij anaalklierproblemen is de dierenarts hét aangewezen adres om Uw hond te helpen. Als wij deze problemen opmerken, zullen wij U dus adviseren om naar de dierenarts te gaan.

Mag ik bij de trimbehandeling blijven? mijn hond is namelijk erg bang!

Nee, alleen in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld als Uw hond ziek is en toch getrimd moet worden. Gaarne dit vooraf even met ons bespreken.
Het is niet verstandig om er bij te blijven omdat de aandacht van de hond dan naar u toe te gaat, met als gevolg dat de hond totaal niet let op diegene die de hond trimt. De trimbehandeling is een samenspel tussen uw hond en ons. U zult begrijpen dat het niet handig is, als de hond onverwachte bewegingen maakt terwijl wij met een scherpe schaar rond z’n kop en poten bezig zijn.

Mijn hond heeft HD, artrose of andere aandoening, kan hij/zij toch getrimd worden?

Ja, natuurlijk kan dat, alleen moeten wij er in de planning rekening mee houden zodat we uw hond extra rust kunnen geven.

Mijn hond verhaart het hele jaar, wat kan ik daar aan doen?

Er zijn verschillende dingen die daar aan gedaan kunnen worden. We kunnen in overleg met u een plan maken om daar samen wat aan te doen.
Per hond of omstandigheid is de oplossing verschillend, dus het beste is om een afspraak te maken zodat we samen met u naar het probleem kunnen kijken.

Kan mijn hond ook worden getrimd als het vriest?

Als uw hond een “buitenhond” is, raden we dat af. Voor alle andere honden is het prima mogelijk.

Kan de huid van de hond verbranden?

Ja, de huid kan net als bij ons verbranden. Dit wil dus zeggen dat het niet verstandig is om een hond “zomaar” kort te scheren in de zomer !!

Kan ik ook met mijn kortharige hond naar de trimsalon?

Zeker, want juist de kortharige vachten kunnen enorm verharen. Voor een advies staan wij altijd klaar.

Mijn hond is erg bang: Wat nu?

Meld het even aan ons, zodat wij er rekening mee kunnen houden en op een gepaste manier uw hond gerust kunnen stellen.

Mijn hond heeft teken, kan ik hier zelf iets aan doen ?

Teken kunt U heel gemakkelijk zelf verwijderen met een tekentang. Daarnaast zijn er goede beschermingsmiddelen te koop, waarmee u uw hond kunt beschermen. De Knipperij adviseert U graag hierover.

Mijn hond wil niet geborsteld worden, wat nu?

Al het niet goed lukt met de (vacht)verzorging van Uw hond, kunt U altijd bij ons terecht voor een goed advies om deze situatie voor U en Uw hond eenvoudiger te maken.

Heeft voeding invloed op de vacht?

Net als bij ons mensen heeft voeding invloed op het hele lichaam, dus ja ; de voeding heeft wel degelijk invloed op de vacht.

Mijn hond heeft oorontsteking, doen jullie hier iets aan ?

In principe verwijzen wij oorproblemen door naar de dierenarts. Als trimmer kunnen we preventief aandacht schenken aan deze problemen, door bijvoorbeeld bij sommige rassen de gehoorgang uit te plukken. Soms is het ook nodig om de binnenkant en onderkant van het oor zo kort te knippen zodat de gehoorgang beter kan ventileren.

Sinds de castratie/sterilisatie is de vacht van mijn hond verandert, wat kan ik hieraan doen.

Brengt u een bezoekje aan De Knipperij,  en vraag wat daar aan te doen is, want elke vacht reageert weer anders op deze hormonale verandering.

Mijn hond schudt telkens met zijn oren als hij bij de trimmer vandaan komt

Het kan zijn dat de hond wat last heeft van het verwijderen van de haren uit de gehoorgang. Maar belt u gerust even op om te horen of er misschien iets anders aan de hand is.

Wanneer moet ik voor het eerst met mijn hond naar de trimmer?

Zo jong mogelijk, want…jong geleerd is oud gedaan !! Komt U gerust met Uw pup naar de Knipperij. De puppy behandeling bestaat bij ons uit het wennen aan de trimsalon. Uw hondje kan even loslopen en spelen in de trimsalon. We zullen hem of haar even met U op de trimtafel zetten, en zonder daadwerkelijk te trimmen het hondje laten wennen aan bijvoorbeeld het geluid van een föhn, tondeuse, een knippende schaar enz enz.. Dit alles wordt spelenderwijs gedaan met U erbij. U krijgt dan samen met het hondje een idee wat er zoal gebeurt bij een trimbeurt. Hoe eerder U dit doet, hoe beter het is.
Deze “puppyafspraak” is overigens geheel gratis, en verplicht U verder tot niets.

Wat is plukken eigenlijk? En doet dat geen pijn?

Plukken is het verwijderen van de dode bovenvacht door middel van kleine plukjes. Als de vacht plukrijp is, en dit op de goede manier gebeurt, is dit niet pijnlijk voor Uw hond.

Mijn hond is erg oud, kan hij nog getrimd worden?

Juist als uw hond oud is, is een trimbehandeling erg belangrijk. De vacht van een oude hond is meestal niet meer in topconditie en heeft daarom meer verzorging nodig. Met oudere honden wordt erg voorzichtig en uiteraard met alle respect omgegaan. Voor ons is het fijn wanneer u bij de behandeling nog even aan ons doorgeeft hoe oud de hond is, want sommige oudjes zien er nog zo goed uit dat zelfs wij (ervaren trimmers) ons nog wel eens kunnen vergissen.